OM MIG

UNDER KONSTRUKTION

Varför har jag ett stort hälsointresse, och även ett intresse för att hjälpa andra till bättre hälsa eller förebygga ohälsa?

Under min uppväxt levde jag ett vanligt Svensson liv när det gäller till att ta hand om sig och vad man äter, och tänkte inte mycket mer på det för vi fick inte lära oss speciellt mycket om kroppen och knoppen hur den fungerar.

2001 när jag var 16 år var året allt helvete började som vände upp och ner på mitt liv. Jag var med i en olycka i skolan där jag blev slagen i huvudet med ett brännbollsträ. De direkta konsekvenserna var extrem huvudvärk, yrsel, minnesproblem, nackproblem / whiplash, sömnproblem och trötthet. Läkarnas utlåtande var; ”det blir bra ge det lite tid bara”. 

Åren gick och jag blev bara sämre och sämre. Magen kraschade med konstant ont i magen, illamående, sura uppstötningar, variation av stenhård och superlös i magen och man behövde springa på toa på 20 sekunder annars var det försent… Det var så pass illa att jag var tvungen att lägga upphöjningar under sängen vid huvudet för att tyngdkraften skulle trycka ner mat, magsaft m.m. för att ens kunna sova pga sura uppstötningarna. Mamma brukade fråga mig om jag inte skulle äta lite mer för jag var dålig på att äta och mitt svar ska enligt henne tydligen ha varit; ”Varför ska jag äta mer när jag bara mår dåligt av det?” mitt minne har som sagt tagit stryk. Sen började värken krypa ut i kroppen och utvecklade fibromyalgi med EXTREM värk i varenda muskel och led, brände ut mig och fick förlamande trötthet med hjärndimma som gjorde jag inte kunde koncentrera mig alls, var som att ha sirap i hjärnan.

I över 10 års tid sprang jag runt i sjukvården och dom hittade då inga problem, jag var frisk som en nötkärna sa dom, men blev som sagt bara sämre och sämre och dom säger tillslut det klassiska som så många får höra; ”Du får lära dig leva med det…det finns inget vi kan göra…” Lära sig leva med det in my ass… Det var inte att leva, inte ens att överleva, det var att leva under konstant TORTYR 24 timmar om dygnet var vad det var.

Slutet av 2010 lyckades min moster få in mig hos en känd naturläkare som hade 2 års väntetid egentligen där vi tog olika prover och tester, la om kosten m.m. men fick inga kännbara resultat på ca 1år. 2011 kom jag i kontakt med lite olika kosttillskott som jag la till den hälsosamma kosten och det var där min resa började i rätt riktning vad jag kunde känna av. Sömnen började bli lite bättre, fick lite mer energi, magen började fungera lite bättre, värken började minska lite. 

Här började mitt egna hälsointresse och frågorna började dyka upp;

  • Varför blev jag bara sämre och sämre när jag sprang i sjukvården i 10 års tid?…
  • Varför rekommenderar sjukvården inte kostförändringar, kosttillskott, naturliga behandlingar för att stötta kroppens självläkande förmåga ? Varför vill de bara medicinera?
  • Hur fungerar kroppen egentligen? 
  • Hur påverkar mediciner oss?
  • Hur påverkar kost och näring oss?
  • Hur påverkar sömnen oss?
  • Hur påverkar stress oss?
  • Hur påverkar meditation oss?

Listan kan göras lång, en miljon frågor utan svar som jag var tvungen att ta reda på.

Men för att göra en lång historia kort, sedan 2011 har jag läst på mycket kring hur kroppen fungerar och hur vår miljö runtom oss påverkar oss. Varit på oändligt antal med olika naturliga behandlingar, provat olika kosttyper, olika kosttillskott m.m.

Min hälsoresa har tagit många år, men jag har gått från att ha EXTREM kronisk huvudvärk 24 timmar om dygnet i över 10 års tid till att aldrig ha huvudvärk längre. Min whiplash och nacke mår mycket bättre. Magproblemen är helt borta som var katastrofala. Min fibrovärk är till 90-95% borta. Min utbrändhet ME/CFS, extrema trötthet, minnes problem, koncentrationssvårigheter, dåliga fokus, hjärndimmar etc har blivit bättre men har en bit kvar att jobba på men fått så mycket mer livskvalité där också.

Vad skulle det betyda för dig om du kunde bli av med dina hälsoproblem? Eller åtminstone kunde halvera dom?

Med andra ord mitt liv har förändras totalt. Enligt sjukvården skulle det inte gå och ”man ska bara lära sig leva med sina problem”. Har pratat med hundratals, om inte tusentals idag som har olika hälsoproblem som fått höra samma sak men som har blivit bättre genom att ändra livsstil, balansera kroppen, jobba på att minska inflammationer i kroppen och stötta kroppens självläkande förmåga på olika vis. Har själv hundratals kunder som har förbättrat sin hälsa och mår bättre efter dom har kommit till mig och gjort förändringar, du kan läsa om några av dem under ”erfarenheter” i menyn. 

Har du hälsoproblem av något slag? Eller är frisk men vill försöka minimera risken att få alla dessa hälsoproblem och sjukdomar vi drabbas av idag? Tveka inte på att kontakta mig för att höra lite mer och se om det är något för dig också.